Видове тегличи

Тегличи за джипове, бусове и коли Има различни видове тегличи. Тегличи с универсално захващане, наричани стационарни. Куките на тези тегличи също могат да се свалят. Закрепени са за гредата с 2 (два) проходни болта, които се развиват с гаечен ключ. Някои от тях са горещо поцинковани, други са студено поцинковани и добоядисани с черна боя. Има и тегличи автоматични вертикални и автоматични хоризонтални. При тях куката може да се монтира и демонтира, без да се развиват болтове както при стационарният теглич. Става много бързо. Съществуват и тегличи, които нормално хората ги наричат тегличи, но те са по-скоро само куки. Те биват с 2 (две) или с 4 (четири) дупки. Монтират се на някои модели джипове и бусове. Куките на тегличите са направени да изглеждат красиво, така че да не развалят външният вид на автомобила, пасват на каросерията идеално.
Обикновен стационарен теглич Това е обикновен стационарен теглич, закрепен за гредата на теглича посредством 2 болта. Този тип тегличи както и останалите имат сертификат за качество. Монтира се лесно според схемата която е комплект към теглича, може да се демонтира само куката в случай на нужда посредством гаечен ключ..
Теглич-кука с 2 дупки Тази кука е с неразделна планка. Отлята е като едно цяло, без заварки. Куката има 2 дупки с 2 високоякостни болта. Монтира се на джипове и бусове.
Автоматичен вертикален теглич Механизмът на куката на този тип теглич е автоматичен и се закрепва за основната греда посредством  палец, който се натиска, завъртва се куката и щраква. Има ключ, с който се заключва против кражби. Куката се монтира и демонтира много лесно. Този тип теглич е най скъп. Цената е с около 80-130 лева по-скъп от обикновения теглич. За този тип тегличи е характерно това, че бронята в много редки случаи се реже.
teglich-avtomatichenАвтоматичен хоризонтален теглич Този тип теглич е също много практичен. Сваля се също така лесно и бързо. Става с едно натискане на бутона, завъртване и издърпване. Цена та на този тип тегличи е също по-висока от тази на обикновения теглич, но е по-ниска от автоматичния хоризонтален теглич. Цените варират от 70-100 лева в зависимост от модела на автомобила.
Теглич-кука с 4 дупки Този тип теглич е на 4 болта (високоякостни) и  с 4 дупки. Монтира се и се слага предимно на бусове точно към тези отвори, които са предвидени от производителя на автомобила за монтаж на куката. Прикачения полезен товар на този тип кука стига до 3500кг.
1Тегличи за автомобили и джипове от САЩ и Канада Eдинствени на пазара, предлагащи тегличи за американски и канадски автомобили и джипове на склад.
"Куки" ("шишове") за различни модели греди.    
Лапи за тегличи lapi-za-teglichi Каталог на тегличи със снимки
Back to top